Ble kvitt stive ledd og høyt kolesterol

Tekst og bilde: Roald Sevaldsen

Ole Thomas Thomassen (53) gikk på vanlig tran i yngre dager. I voksen alder begynte den aktive pluggen å bli plaget med stive ledd* og for høgt kolesterol. Etter fem år med Olivita er plagene og det høge kolesterolet borte**.

Kattemyk og frisk

– Jeg hadde hørt om Olivita, og begynte å ta «livets olje» som jeg kaller den. Nå har jeg brukt kosttilskuddet i fire-fem år og har hatt en kjempeutvikling. Smerter og stive ledd som følge av blant annet brytinga er borte. Nå er jeg like kattemyk som jeg var før i tida. Det er lett å stå opp om morran, og jeg kan holde på med det jeg gjør uten plager, enten det er å fiske på sjøen, gå i fjellet eller ta et tak på jobben.

Gode kolesterolverdier

Kolesterolet er også brakt ned på et tilfredsstillende nivå.

– Dette skyldes ene og alene Olivita. Jeg har ingen annen forklaring, understreker kristiansunderen som vil fortsette å ta en slurk daglig av blandingen med oliven- og selolje.

Godt humør

Navnet skjemmer ingen, ei heller fliroppen som styrer Dunlp Hiflex på Løkkemyra i Kristiansund. 53 åringen har syslet i 22 år med fittings, slanger og kuplinger. Kunder og kjentfolk ramler inn døra hver dag hos den lokale kjendisen for å handle eller slå av en prat over en kopp kaffe.

Ole Th. Bollis Thomassen snakker på inn- og utpust, fleiper og hauker om alt og alle. Kjeften er kolåpen. Det er høgt under taket i Industriveien 19 på Løkkemyra. Humør og trivsel i hverdagen betyr mye for Bollis.

– «Æ trur det er sjelden at folk sjer mæ grinat å sur».

Sumobrytern «Bollis»

Kallenavnet Bollis kan han takke brytesporten for. Guttungen begynte tidlig å prestere på matta.

– Skulle folk rope hele navnet mitt, Ole Thomas Thomassen, var kampen over. Her måtte trenere og andre ha et kort navn, derfor ble det Bollis. Og det har vært navnet mitt helt siden jeg gikk på folkeskolen. Spør du folk i Kristiansund regner jeg med at det er vanskelig å finne Ole Thomas, men han Bollis finner du, sånn er det blitt, remjer kraftpluggen som er travel med å prøve skjorter han har vunnet på loddsalg i bedriftsidrettslaget Saltic. Takkens ord går over kaffebordet til lagets leder som har stukket innom med premien.

På oppslagstavla henger utklipp med bilder og hedersord om brytesportens artigkar fra ballby’n i sumobleie sammen med en japansk kjempe.

– Da vi vant norgescupen i bryting i 1995, ble landslaget invitert til Japan for å være med på sumobryting. Det ble ti dager med inntrykk og opplevelser jeg vil ha med meg resten av livet, sier Bollis i det en ny kunde ramler inn døra.

Merknad fra Olivita AS:

* Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler

**Det å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten har vist seg å senke/redusere kolesterolkonsentrasjonen i blodet. En høy kolesterolkonsentrasjon er en risikofaktor for utviklingen av koronar hjertesykdom.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s