Ultraløperne som vil til topps i Tromsø

Tromsø Skyrace går av stabelen i august i Tromsø, og blant deltakere finner vi Ann Sissel Reite og Kristin Evensen fra Tromsø. Idéen om å delta i et utraløp fikk de for bare ett år siden og har trent til løpet siden september 2016.

Kristin og Ann Sissel Reite

Begge deltakere er ganske ferskt i gamet og tross for at de har trent sammen i 12 år, er dette det første året der løping har fått et større fokus i deres hverdag. Den første løpekonkurransen duetten deltok i var under mørketidsløpet der de løp et halvt maraton. Fem måneder senere, 10. juni, deltok de i Ultrabirken som var på seks mil og med stigning på 1000 høydemeter.

I august skal jentene delta i Tromsø Skyrace, som er en distanse på 53 km og med stigning på 4600 høydemeter. Løpet er i verdensklasse og deltakere skal løpe sammen med mange store internasjonale løpere. Det er bare 200 plasser og alle ble utsolgt i løpet av 10-15 minutter.

– Hvor henter dere motivasjonen fra?

På spørsmålet svarer begge at de har alltid vært litt ekstreme med trening og liker å pushe hverandre. Det er oftest Ann Sissel som kommer med ambisiøse forslag, og i sånne situasjoner har man ikke annet valg enn å bare hive seg med. Etter å ha trent sammen i 12 år har de funnet ut at sammen klarer de det meste.

Treningsrutiner i en travel hverdag

Damene satser på at det er kombinasjonen av styrke- og løpetrening som skal hjelpe dem gjennom løpet. På spørsmål om hvordan en typisk løpetrening er, var svaret følgende:

– Noen ganger kan det være en halvtime med intervaller og andre ganger kan det være flere timer på fjellet. Det varierer veldig i både fart, lengde og underlag.

For å forberede seg til løpet prøver de å få til fire til fem løpeturer i løpet av en uke, i tillegg til å trene styrke minst tre ganger i uka. Dessverre har ikke  opptreningen vært så optimalt som ønsket. Begge har et par unger og i tillegg består dagene av arbeid.  Tross det travel hverdag, vil ikke de kalle dette for bare en hobby. Målet er ikke  å være best, men de vil være blant de beste og ikke delta bare for å delta.

Olivita som en del av opptreningen

Som en del av forberedelsen til løpet har de begynt å bruke omega-3 kosttilskuddet Olivita. De tok selv kontakt med Olivita AS med forespørsel om selskapet kunne tenke seg å støtte de med kosttilskudd. De hadde hørt om kosttilskuddet via venner, sosiale medier og gjennom andre som brukte omega-3 kosttilskuddet i forbindelse med trening. Blant annet Tromsø IL.

Etter en kort periode har begge merket at de har blitt bedre i ledd, og at de små betennelser som de fikk av styrketrening har blitt borte. Om det er omlegging av trening eller kombinasjon av Olivita vet de ikke, men de bruker omega-3 kosttilskuddet hver eneste dag og vil fortsette med dette videre.

– En av fordelen med å bruke Olivita er at man kan bruke et lokalt merke som kommer fra Tromsø, og når man i tillegg har så god effekt!

Damene satser på å komme seg til utlandet til neste år, og da ønsker de å ha Olivita med seg.

Om planer videre kan de fortelle at allerede 3 uker etter Tromsø Skyrace har de et nytt løp. I tillegg vurderer de å melde seg på et fjellmaraton som er igjen to uker deretter. Så det blir mye løping fremover.

Vi ønsker begge lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s